Je kan nu met een mini-duikboot het Great Barrier Reef ontdekken

Je kan nu met een mini-duikboot het Great Barrier Reef ontdekken

De eerste deelduikboot ter wereld is slechts vier weken beschikbaar, en belooft passagiers een spectaculair uitzicht van 180 graden op het koraalrif. Goedkoop is de ervaring wel niet: koraalliefhebbers moeten per persoon 1.500 Australische dollar (925 euro) neertellen voor het onderwateravontuur.

Een ritje boeken kan met de gewone Uber-app. De toeristen worden in Gladstone opgehaald met een Tesla en naar de luchthaven gevoerd, waar ze met de helikopter naar Heron Island vertrekken. Daar stappen ze in de duikboot.

Verbleking van het koraal

Het project maakt deel uit van Project Barry, een initiatief dat toeristen weer naar het Great Barrier Reef wil lokken en wil aantonen dat het rif nog steeds de moeite waard is ondanks de verbleking van het koraal. Die is het gevolg van onder meer overbevissing, de opwarming van de aarde en de mijnbouw. En ook de vele toeristen dragen bij aan de beschadiging van het rif: elk jaar bezoeken ongeveer 2 miljoen mensen het Great Barrier Reef.

Geen negatieve impact

De duikboot heeft geen negatieve impact op het rif, verzekert Uber. Bij elke boeking schenkt het bedrijf een deel van het geld aan de milieuorganisatie Citizens of the Great Barrier Reef, die zich inzet voor de conservering van het rif.

Volgens minister van Toerisme Kate Jones is het de eerste keer dat toeristen het koraalrif vanuit een duikboot kunnen ontdekken.

Meest gelezen
 1. manonthumb

  Manon uit ‘Love Island’ openhartig over seks op televisie: «Toen ik dat aan mijn ouders vertelde...»

 2. garrythumb

  Garry uit ‘Boer zkt Vrouw’ breekt nu ook met Ellen: «Heftige discussies gehad»

 3. Belgaimage-33544218

  WOW. Vrijdag kan je een recordjackpot winnen met EuroMillions

 4. Edition numérique des abonnés

  9 manieren om je testosteron te verhogen

 5. rodanyathumb

  ‘Temptation’-Rodanya haalt uit naar volger die ongepast reageert: «Ben je helemaal gestoord geworden?!»