Japanse webwinkel rondt overname STVV af

Japanse webwinkel rondt overname STVV af

DMM.com is een webwinkel die al langer interesse toonde om STVV over te nemen. Sinds een paar maanden zetelde Yusuke Muranaka in het bestuur van de Limburgse eersteklasser, nadat eigenaar Roland Duchâtelet 20% van zijn aandelen verkocht had.

De voorbije dagen werd er onderhandeld over een volledige overname, die nu dus afgerond is. Over het bedrag dat ermee gemoeid is, houdt iedereen de lippen stijf op elkaar.

"Gestaag verder bouwen"

Wel staat vast dat Marieke Höfte, de echtgenote van Roland Duchâtelet, op 1 december een stap opzij zet als voorzitter. Wie haar opvolgt, wordt pas later beslist. Verder zal er volgens CEO Philippe Bormans niet meteen zoveel veranderen aan de dagelijkse werking.

"Het zou niet verstandig zijn om nu plots op korte termijn onze ambities aan te passen", vindt Bormans. "We zijn niet slecht gestart en gaan gestaag verder bouwen op hoe we nu bezig zijn."

Jeugd

De Japanners willen vooral inzetten op de jeugd. "STVV is een interessante en dynamische club", zegt Muranaka. "Er zijn heel veel jonge talenten die we een kans willen geven, zodat ze kunnen doorgroeien naar de eerste ploeg."

De nieuwe sterke man wil ook wat Japanse invloeden integreren. "We zijn aan het bekijken of we via een vorm van entertainment de Japanse sfeer voor en na elke match kunnen inbrengen in Sint-Truiden. We willen STVV levendiger maken."