Japanse prefectuur rekruteert ninja's (M/V)

Japanse prefectuur rekruteert ninja's (M/V)

Aichi is echter niet van zin om de gevestigde orde geniepig te ondermijnen met de middeleeuwse krijgers. De prefectuur wil ze inzetten om het 'krijgsheertoerisme' in de kijker te zetten.  De krijgers waren vooral actief tussen de 12e en de 19e eeuw in Japan, met hoogdagen in de 16e eeuw toen lokale krijgsheren elkaar regelmatig bevochten. Ninja's vervulden eerloze taken, waaraan samoerai en militaire edellieden hun handen niet mee vuil wilden maken, maar staan nu synoniem voor rookbommen en acrobatische hoogstandjes. Met die trucs wil Aichi toeristen lokken.

De ninja's waar de prefectuur Aichi naar op zoek is, moeten niet per se in de schaduwen blijven of kunnen vechten. De belangrijkste vaardigheden zijn acrobatiek en een goede conditie, maar ook pr-werk mag niet geschuwd worden. Daarnaast moeten de ninja's-in-spe geen ervaring hebben in het vakgebied, ze krijgen tot eind april training in zwaardvechten en acrobatie. Kennis van het Japans is zelfs niet verplicht, aangezien de krijgers hun kunsten vaak zullen tonen aan toeristen.

De vacature loopt nog tot 22 maart. Sollicitanten die uiteindelijk de job aangeboden krijgen, zullen onder andere optreden in het Kasteel van Nagoya en krijgen een maandloon van 180.000 yen (1.400 euro).

Foto: AFP / Aichi Prefecture Tourism Bureau