Japan is boerse toeristen beu

Het Japanse eiland Hokkaido verwelkomt elk jaar miljoenen toeristen en dat zorgt blijkbaar voor heel wat ergernissen bij de lokale bevolking. Omdat ze zich mateloos storen aan het onbeleefde gedrag van de vakantiegangers, roepen ze iedereen op om te stoppen met boeren, roepen en het laten van scheetjes in het openbaar.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Om een einde te maken aan het onbeschaafde gedrag, kwam Hokkaido Tourism Organization op de proppen met een brochure voor reizigers. Aan de hand van grappige cartoons wordt duidelijk gemaakt dat onder meer het voorsteken in een rij, het smerig achterlaten van toiletten, altijd te laat komen, boeren en het laten ontsnappen van darmgassen in het openbaar niet geapprecieerd wordt.

In augustus vorig jaar werd al een eerste versie van de etiquettebrochure verspreid, maar die was uitsluitend gericht naar Chinezen. Niet vreemd, als je weet dat het aantal Chinese toeristen in stijgende lijn zit. Ondertussen zijn alle andere vakantiegangers ook voorzien van een Engelstalige variant.

AFP / K. Nogi