Jan Breydel maakt zich op voor topper

Jan Breydel maakt zich op voor topper

Door de halvering van de punten voor de start van play-off 1 en het boerenjaar van Sporting Charleroi is onze stelling nogal kort door de bocht, maar toch. Een achterstand van dertien punten zou vooral mentaal hard aankomen in het Astridpark.

Na de Europese uitschakeling is de competitie het enige overgebleven doel van de Brusselaars, die het voordeel hebben dat ze onder Hein Vanhaezebrouck buitenshuis beter presteren dan in eigen stadion.

Oninneembare vesting

Daar staat tegenover dat het Jan Breydelstadion dit seizoen voorlopig een oninneembare vesting is gebleken. Club Brugge kan voor eigen volk een foutloos rapport voorleggen en bleef woensdag bovendien bespaard van een belastend bekerduel tegen Charleroi.

De Zebra's kunnen trouwens als lachende derde profiteren dit weekend. Zondagavond krijgt Charleroi Racing Genk op bezoek, dat na het ontslag van Albert Stuivenberg tijdelijk zonder trainer zit.

Bij een eventuele nederlaag van Club kunnen de Carolo's naderen tot op drie punten van blauw-zwart, wat van de Henegouwers stilaan een volwaardige titelkandidaat zou maken. In Brussel zullen ze dus ongetwijfeld eens binnensmonds gevloekt hebben dat de kwartfinale van de Croky Cup is uitgesteld naar 16 januari.

Casino777 promoties