James leidt Lakers voorbij Harden en Rockets

James leidt Lakers voorbij Harden en Rockets

De Los Angeles Lakers trokken gisterenavond in de thuiswedstrijd tegen de Houston Rockets aan het langste eind. De Californiërs haalden het met 111-106. Houston leek, met een voorsprong van 19 punten in het derde kwart, op weg naar de zege maar onder impuls van LeBron James wonnen de Lakers alsnog. LBJ was goed voor 29 punten en 11 rebounds. Ook Brandon Ingram (27 punten, 13 rebounds) had een groot aandeel in de overwinning.

James Harden kon zich troosten met de titel van topschutter. De MVP van vorig seizoen maakte 30 punten, zeven meer dan Chris Paul. Voor Harden was het al zijn 32e wedstrijd op rij waarin hij de kaap van 30 punten rondde. Alleen Wilt Chamberlain (65 matchen) deed ooit beter.

Kampioen Golden State had voor eigen publiek weinig overschot tegen Sacramento. De Warriors wonnen met 125-123. Stephen Curry maakte 36 punten, waaronder tien driepunters. Kevin Durant was goed voor 28 punten.

Dankzij de zege verstevigde Golden State (42-16) zijn eerste plaats in de Western Conference.

Milwaukee, de nummer één in het Oosten, behaalde een krappe 98-97 overwinning tegen Boston. Giannis Antetokounmpo maakte 12 van zijn 30 punten in het laatste kwart. Khris Middleton zorgde met een driepunter in de slotseconden voor de beslissing.

bron: Belga