‘James Bond'-acteur Roger Moore is overleden

Sir Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. De Britse acteur verloor de strijd tegen kanker, zo maken zijn kinderen bekend via Twitter.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Roger Moore stief in Zwitserland. “Het is met pijn in het hart dat we het overlijden van onze geliefde vader moeten melden. Sir Roger Moore is in Zwitserland overleden na een korte, maar dappere strijd tegen kanker. De liefde waarmee hij in zijn laatste dagen werd omringd, was onbeschrijflijk groot”, zeggen zijn kinderen Deborah, Geoffrey en Christian op de Twitterpagina van de acteur.

De Britse acteur brak eind de jaren 50 wereldwijd door met de jeugdserie ‘Ivanhoe', maar hij is vooral bekend van zijn rol als de bekende geheime agent James Bond. Gedurende twaalf jaar kroop de ster maar liefst zeven keer in de huid van 007, onder meer voor ‘Live and Let Die', ‘Octopussy' en ‘A View to a Kill'.

In 2003 werd de man geridderd voor zijn werk voor goede doelen. Sindsdien mocht hij zich Sir noemen. De voormalige 007 was vier keer getrouwd en laat drie kinderen na.