Jager doodt zwarte beer met blote handen

Jager doodt zwarte beer met blote handen

Een jager uit Minnesota is ontsnapt aan een afschuwelijke dood. De man was op jacht met een groep vrienden toen hij een zwarte beer verwondde met pijl en boog in de dichte bossen in de buurt van Duxbury. Het dier kon ontsnappen maar de jagers zetten de achtervolging meteen in. Wachten was namelijk geen optie, want dan zou het vlees bederven. De groep splitste zich op en spoorde de beer op.

De man vond de beer als eerste maar het kolossale dier bleek niet dood te zijn. De beer stortte zich in een laatste wanhoopspoging op de man die dat niet had zien aankomen. De man begon te schreeuwen toen de beer hem beet en begon te verscheuren. Uiteindelijk wist de man de beer te doden door hem 20 keer te steken met een jachtmes. "Ik hoorde hem schreeuwen. Het leek wel 10 minuten te duren en ik wist dat hij aan stukken werd gescheurd," vertelde Craig Lindstrom, een bevriend jager uit Wyoming.

De man kwam er uiteindelijk vanaf met twee gebroken armen en talloze verwondingen in het gezicht, aan de kaak, de benen en de ribben. "De beer wilde voor de hals gaan, maar hij weigerde op te geven. Ik heb al mensen uit een auto-ongeluk gehaald, maar zoiets had ik nog nooit gezien. Er was overal bloed en uit zijn arm waren stukken vlees gebeten."

Zwarte beren zijn meestal tussen de 1.5 tot 2 meter lang. De mannetjes wegen vaak tussen 60kg en 140 kg, maar dit exemplaar woog meer dan 235 kg.