Jaar eindigt koud maar droog

Jaar eindigt koud maar droog

Het blijft deze namiddag overwegend grijs met kans op motregen en in de Hoge Ardennen laaghangende bewolking. De maxima liggen tussen rond 6 graden in Hoog-België en 12 graden in het westen. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig aan zee met windstoten tot 60 kilometer per uur. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met nog steeds kans op lichte regen of motregen. Op het einde van de nacht valt er wat meer regen in de kuststreek. De bijzonder zachte minima schommelen tussen 6 en 11 graden. Ook de zuidwestenwind blijft matig tot krachtig aan zee waaien, met rukwinden tot 60 kilometer per uur, en ruimt stilaan naar het westnoordwesten.

Morgenochtend trekt een regenzone vanaf de kust richting Ardennen. Daarna volgen opklaringen en krijgen we zonnige perioden. De maxima worden in de voormiddag bereikt en liggen tussen 6 en 11 graden. In de nacht op dinsdag blijft het droog en is het lichtbewolkt met minima rond -2 graden in de Ardennen, rond 0 of +1 graad in het centrum en ongeveer 4 graden aan zee.

In de loop van dinsdag blijft het droog en zonnig met maxima tot 8 graden in Vlaanderen. Woensdag is het dan weer grijs met laaghangende bewolking, nevel of mist die 's ochtends lokaal kan aanvriezen. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden afhankelijk van de zonneschijn.

De laatste dagen van 2016 verlopen droog met na het verdwijnen van het ochtendgrijs opklaringen. De nachten worden koud met overal vorst. Overdag wordt het niet warmer dan 2 of 3 graden in het centrum van het land. Op nieuwjaarsdag bereikt ons mogelijk een storing vanaf het noordwesten die vooral ten zuiden Samber en Maas voor wat winterse neerslag zou kunnen zorgen.

bron: Belga