«?Ja, ons voedsel is veilig?»

«?Ja, ons voedsel is veilig?»

Bernard Marchoul

Leeftijd? 34

Studies? bio-ingenieur aan de Université de Liège (Gembloux)

Functie? Sectorverantwoordelijke Transformatie (PCE Luxemburg)

Bedrijf? FAVV, Federaal agentschap

voor de veiligheid van

de voedselketen

 

Wat houdt je job in?

“Ik leid sinds maart een team van vier personen, en ga zelf mee op controle. We controleren de veiligheid van producten en hygiëne bij bedrijven die levensmiddelen en dierenvoeding produceren.”

Wat vind je interessant?

“Ik vind het fijn om actief mee te werken aan de voedselveiligheid en dus aan de volksgezondheid. Via regelmatige inspecties blijven we druk zetten op bedrijven die het goed doen. Bedrijven die niet in orde zijn, helpen we op het juiste pad.”

Wat weten de mensen niet?

“Ik werk bij een gekende organisatie. Familie en vrienden stellen me dan ook geregeld vragen. Bijvoorbeeld: zijn de regels voor de kleine bedrijven niet te streng? Dan leg ik hen uit dat hun documentatie niet zo uitgebreid hoeft te zijn. Wel moeten ze even hygienisch en veilig werken als grote bedrijven.”

Hoe groei je door binnen FAVV?

“Sinds korte tijd ben ik met 34 jaar een van de jongste chefs, en ik kan nog verder evolueren. Opnieuw op de hoofdzetel in Brussel, of in een andere provincie, tot zelfs in een andere overheidsdienst. Horizontale en verticale carrièrewissels zijn toch gemakkelijk.”

selor-logo

Bekijk alle vacatures op www.selor.be