"Ivanka wil president worden"

"Ivanka wil president worden"

Ivanka Trump (foto), de dochter van de huidige president Donald Trump, wil volgens Wolff president worden. Ivanka zou een deal hebben met haar echtgenoot Jared Kushner dat zij en niet hij presidentskandidaat wordt als de kans zich aandient. "De eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten zal niet Hillary Clinton zijn maar wel Ivanka Trump", zou de presidentsdochter gezegd hebben.

Tranen

Verder schrijft Wolff dat Trump helemaal geen president wou worden. Hij ging er tot op het laatste moment vanuit dat hij zou verliezen, net als zijn echtgenote en de rest van zijn entourage. Voor hem was de deelname aan de presidentsverkiezingen een goed geslaagde publiciteitsstunt die hem wereldwijd bekendheid opleverde. Toen bleek dat Trump toch gewonnen had, was hij volgens Wolff verbijsterd en barstte zijn echtgenote Melania in tranen uit van verdriet.

Steve Bannon

De voormalige adviseur van de Amerikaanse president, Steve Bannon, is in de publicatie erg kritisch voor Trumps oudste zoon Donald Trump Jr. Bannon noemt in het boek een ontmoeting van Trump Jr. met een Russische advocate tijdens de verkiezingsstrijd van 2016 "verraad, onpatriottisch en rotzooi". Daarop reageerde de president dat Bannon "zijn verstand verloren heeft".

Trumps advocaat Charles Harder heeft een formele kennisgevingsbrief naar Bannon gestuurd, waarin staat dat "zijn beslissing om te praten met schrijver Michael Wolff in verband met een boek dat gepubliceerd zal worden, aanleiding geeft tot verschillende juridische claims". Het gaat onder meer om klachten rond "laster en de schending van zijn akkoord rond vertrouwelijkheid en het in diskrediet brengen van onze cliënten. Er dreigen juridische stappen", aldus Harder volgens CNN.