Italië vermijdt economische recessie dankzij drugs en prostitutie

Italië vermijdt economische recessie dankzij drugs en prostitutie

Italië is niet meer in een economische recessie dankzij de seksindustrie en drugs. Dat komt omdat de Europese Unie nu om het Bruto Binnenlands Product (BBP) te berekenen ook de illegale activiteiten in een land meeweegt.

De Europese Unie berekent dus het BBP van haar leden door ook het geld dat afkomstig is van de zwarte markt zoals drugs en prostitutie in te calculeren en daardoor is Italië technisch gezien niet meer in een economische recessie.

Het kantoor voor nationale statistieken (ISTAT) in Italië meldde in mei dat met ingang van oktober 2014 de inkomsten uit drugshandel, prostitutie en smokkeldiensten zouden worden meegerekend tot de andere wettelijke en belastbare bronnen.

In het eerste kwartaal steeg de daling van 0,1% naar break-even. Het BBP daalde in het tweede kwartaal wel weer met 0,2% maar voor een land officieel in een economische recessie belandt moet het BBP dalen in twee opeenvolgende kwartalen.

RT meldde gisteren dat de nieuwe voorschriften ervoor kunnen zorgen dat de illegale maar zeer lucratieve industrieën het BBP van het land kunnen verhogen met 2 procent. Ook de schuld zou dalen dankzij de inkomsten van de zwarte markt.

Het is de derde keer dat Italië in zes jaar tijd nipt de recessie vermijdt.