Italiaanse wijngaard pakt uit met wijnfontein

Italiaanse wijngaard pakt uit met wijnfontein

Wijnproducent Dora Sarchese heeft deze week uitgepakt met een stunt van formaat: op de gronden van hun wijngaard staat nu een grote ton met een wasbak uit een omvangrijke steen. Wie zijn handen er wilt wassen, komt bedrogen uit. In plaats van water, stroomt één van de streekspecialiteiten uit de tap.

Wie een goedkoop drinkgelag plant in de Abruzzen komt wel van een koude kermis thuis. "De wijnfontein is geen plaats voor schurken of dronkaards en ook geen publiciteitsstunt. De wijnfontein is een verwelkoming, de wijnfontein is poëzie", stelt de wijngaard op zijn Facebookpagina.

De wijnfontein is niet de eerste van zijn soort, maar volgens The Local gaat Dora Sarchese er prat op dat ze de eerste zijn die het hele jaar de klok rond de drank aanbieden. Vergelijkbare projecten zijn enkel te gebruiken tijdens wijnfestivals.

Vooral pelgrims die van Rome naar bedevaartsoord Ortona trekken zullen kunnen genieten van de fontein. De oase van wijn ligt langs de populaire trekroute en wordt mee onderhouden door vzw die de bedevaart verzorgt en promoot.

https://www.facebook.com/dorasarchese.vini/posts/1771294946470762