Italiaanse politie zoekt bankovervallers die via walgelijke weg ontsnapten

De politie in de Noord-Italiaanse stad Milaan is op jacht naar een groep bankrovers die via de riolering van het bankgebouw zijn gevlucht. De gewapende dieven overvielen dinsdagochtend een filiaal van de Franse bank Crédit Agricole.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De Milanese politie houdt een klopjacht op een bende bankrovers. De dieven waren dinsdagochtend een filiaal van Crédit Agricole binnengevallen, maar konden ontsnappen aan de Italiaanse agenten. "Ze kwamen binnen via het riool en eisten dat we de kluis openden. Daarna stalen ze de inhoud van een aantal persoonlijke kluizen", zei de directeur van het filiaal tegen lokale media. "Hoeveel precies is meegenomen, weten we nog niet."

Zes dieven

Na een flinke graai uit de kluis verdwenen de criminelen ook weer via het riool. De directeur van de bank zegt dat niemand gewond is geraakt. Volgens persbureau ANSA zei de politie dat de groep bankrovers uit zes mensen bestond.

De directeur was met nog twee bankmedewerkers als enige aanwezig in het gebouw. Een van de medewerkers wist te vluchten toen hij zijn baas hoorde schreeuwen dat er een overval plaatsvond.