Italiaanse kunstenaar maakt Disneyprinsessen boegbeeld voor borstkanker

Italiaanse kunstenaar maakt Disneyprinsessen boegbeeld voor borstkanker

Alexsandro Palombo, een Italiaanse kunstenaar, maakte opmerkelijke tekeningen van Doornroosje, Sneeuwwitje en Ariël. Hij tekende de prinsessen zonder borsten of met slechts één borst. Met deze kunstreeks wilde hij het publiek bewust maken van belangrijke onderwerpen, zoals borstkanker.

Ook andere tekenfilmfiguren zoals Betty Boop, Lois van Family Guy en Marge uit The Simpsons worden op die manier afgebeeld. Ze moeten boegbeelden zijn voor de overlevers van borstkanker. De Italiaanse kunstenaar haalde zijn inspiratie uit het verhaal van een vriendin van hem die de ziekte overleefde.

"Niemand is immuun voor kanker, ook Disneyprinsessen en andere cartoons niet", vertelt hij. "Mijn boodschap is een boodschap van hoop en moed. Elke vrouw is mooi, ook na een borstamputatie."

Eerder werden de Disneyprinsessen ook al ingezet bij een waarschuwing voor de hype die als de #kyliejennerchallenga doorging. Meisjes trokken hun lippen vacuüm door bijvoorbeeld op een shotglaasje te blazen, waardoor de bloedvaten rond de lippen sprongen en ze zo dikkere lippen leken te hebben.