Italiaanse brandweer verlost meisje na 17 uur

Italiaanse brandweer verlost meisje na 17 uur

In de nasleep van de verwoestende aardbeving in Italië zijn meer dan 2000 hulpverleners met 400 voertuigen en zwaar materieel aan de slag, zo deelde de bevoegde prefect Bruno Frattasi in Rome mee. Van de dodelijke slachtoffers vielen er 184 in Amatrice, 46 in Arquata del Tronto en 11 in Accumoli. Zowat 270 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen, lijstte de Italiaanse Civiele Bescherming op.

De brandweer liet weten dat de reddingswerkzaamheden in het getroffen gebied erg moeizaam verlopen. Toch hebben de reddingswerkers al 215 mensen levend vanonder het puin gehaald. Een van hen is de 10-jarige Giulia, die 17 uur lang klem zat onder de verwoeste gebouwen in de Italiaanse stad Pescara Del Tronto. De Italiaanse zender Sky TG24 kon de redding filmen. "Je kunt daaronder iets horen, stil!", zegt iemand in de videobeelden. Daarna is te zien hoe reddingswerkers erin slagen het meisje te bevrijden en euforisch applaus krijgen. Meteen daarna werd ze naar het ziekenhuis gebracht. "Dat is goed nieuws. Wat betreft de rest, de beelden spreken voor zichzelf, je ziet hoe het dorp eruit ziet", reageert Danilo Dionisi, een van de brandweerlieden die meehielp.

De zoektocht naar slachtoffers die vastzitten is nog niet afgelopen. Mensen die door het natuurgeweld hun huis zijn verloren worden ondergebracht in tentenkampen. De aardbeving heeft hele dorpen in de regio's Lazio (Latium) en Le Marche (Marken) met de grond gelijkgemaakt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=lZYOArsvq80