Italiaans dorp richt standbeeld op voor Donald Trump

Italiaans dorp richt standbeeld op voor Donald Trump

Of dat een eerbetoon is aan de Amerikaanse president, laat de burgemeester van het Toscaanse dorp in het midden. In Vagli di Sotto ligt immers het 'Park van eer en oneer'.

"Ik ga niet discussiëren over de moraliteit van zijn beslissingen. Op dit moment is Trump wel de enige politicus die zich aan zijn campagnebeloften houdt", aldus burgemeester Mario Puglia bij The Local.

Voor het beeld trekt het park 80.000 euro uit. Dat zal volgens Puglia betaald worden door Engelse, Amerikaanse en Italiaanse bedrijven. De attractie legt het dorp met duizend inwoners geen windeieren. Zo'n 250.000 toeristen bezochten Valgi di Sotto vorig jaar, al is de locatie ook bekend voor Fabbriche di Careggine. Dat is een dorp dat pas zichtbaar is wanneer het lokale meer opdroogt tijdens de zomermaanden.

Het standbeeld van Trump zal in ieder geval in een eclectisch gezelschap vertoeven. De laatste toevoeging is een witmarmeren versie van muzikant David Bowie. Andere beelden brengen dan weer ode aan de hond die tijdens de Parijse terreuraanvallen om het leven kwam en de kapitein van de kustwacht die reageerde op het Costa Concordia-drama in 2012. De kapitein van dat bewuste schip is er ook afgebeeld, al is het iets minder eerbaar.