IT-bedrijf 'Grexit' is op zoek naar nieuwe naam

Wie surft naar Grexit.com, belandt niet op een website met informative over de Griekse crisis maar op de site van een Amerikaans IT-bedrijf: GrexIt. Wat de oprichters van het bedrijf, dat mailsoftware ontwikkelt voor bedrijven, niet konden voorzien was dat de term Grexit op korte tijd wereldwijd bekend zou raken. Een ‘Grexit' is namelijk sinds kort de mogelijke exit uit de eurozone van Griekenland.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

En die naamsbekendheid is geen goede zaak, zo legt oprichter Niran Ranjan Rout uit aan nieuwswebsite Mashable. “Eerst dachten we dat het wel voorbij zou gaan”, zegt hij. “Maar dat bleek natuurlijk niet het geval.” Het bedrijf is dan ook op zoek naar een andere naam. “De belangrijkste reden daarvoor is dat de naam een negatieve bijklank heeft gekregen”, klinkt het.

Het is niet de eerste keer dat bedrijven hun naam ongewild in het centrum van de internationale politiek zien opduiken. Zo veranderde het Belgische chocoladebedrijf ISIS uit Komen zijn naam in Libeert nadat terreurgroep ISIS bekend werd.