Israëlische premier Netanyahu veroordeelt steekpartij in huis van rabbijn in New York

Israëlische premier Netanyahu veroordeelt steekpartij in huis van rabbijn in New York

Benjamin Netanyahu heeft de steekpartij in het huis van een rabbijn in een buitenwijk van New York krachtig veroordeeld. De Israëlische premier bood andere landen ook zijn hulp aan om de strijd aan te gaan tegen het antisemitisme. "We willen op elke manier de lokale autoriteiten helpen om dit fenomeen uit de weg te ruimen", zei Netanyahu. Yad Vashem, het memoriaal voor de slachtoffers van de Holocaust, toonde zich "diep bezorgd" over de steekpartij. "Deze antisemitische aanvallen in de VS mogen niet regelmatig voorvallen", zei voorzitter Avner Shalev.

Het incident vond gisteren plaats bij een ultraorthodoxe rabbijn thuis in Monsey, 40 kilometer ten noorden van New York City, tijdens een viering voor het joodse feest Chanoeka. Een man drong rond 22 uur het huis binnen en stak mensen met een mes. De vermoedelijke dader sloeg met een wagen op de vlucht. Hij zou later in de wijk Harlem opgepakt zijn.

Volgens de joodse vereniging OJPAC zijn de vijf slachtoffers allemaal chassidische joden. Ze werden naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. Nog volgens de organisatie verkeren twee van de gewonden in kritieke toestand.

bron: Belga