Israël heft beperkingen op na staakt-het-vuren met Hamas

Israël heft beperkingen op na staakt-het-vuren met Hamas

Het Israëlische leger heeft vandaag een aantal beschermingsmaatregel opgeheven in de regio rond de Gazastrook. Dat gebeurde nadat er uit Palestijnse hoek klonk dat Hamas en Israël een staakt-het-vuren hebben afgesproken. Dat akkoord is nog niet officieel bevestigd. De inwoners van de grensgebieden kunnen nu hun dagelijkse leven hervatten, deelde het leger mee. De scholen en kinderopvang zijn opnieuw geopend, waardoor de 200.000 kinderen opnieuw naar school kunnen.

Na de nieuwe opflakkering van het geweld in en rond de Gazastrook zette de leider van Hamas, de islamitische beweging die aan de macht is in de enclave, gisteravond de deur op een kier voor een bestand. Vandaag lieten anonieme Palestijnse en Egyptische bronnen weten dat er een akkoord is over de wapenstilstand. Dat nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Afgelopen weekend vuurde het Israëlische leger op meer dan 350 doelwitten in Gaza als een antwoord op raketaanvallen van Palestijnse militanten. In die twee dagen tijd kwamen 4 Israëli's en 23 Palestijnen om.

bron: Belga