Iran is tegenstander van Japan in Asian Cup

Iran heeft zich als tweede geplaatst voor de halve finales op de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. In Abu Dhabi versloeg Iran in zijn kwartfinale China met 3-0. Morteza Pouraliganji (Eupen) en Ramin Rezaeian (ex-Oostende) speelden de hele wedstrijd bij de Iranezen, die in de halve finale Japan treffen. Sterspeler Sardar Azmoun (Rubin Kazan) legde de wedstrijd nog voor de pauze in zijn beslissende plooi. Na achttien minuten zette hij Taremi op weg naar de 1-0, waarna hij op het halfuur zelf de voorsprong verdubbelde. Invaller Ansarifard legde in de blessuretijd de 3-0 eindstand vast.

Tegenstander voor Iran in de halve finales is Japan. De Japanners, met STVV-spelers Wataru Endo en Takehiro Tomiyasu in de basis, wonnen eerder met 1-0 van Vietnam.

Morgen staan met Qatar versus Zuid-Korea en Australië-Verenigde Arabische Emiraten de overige twee kwartfinales op het programma.