iPhone verliest aan populariteit

De immer en altijd populaire iPhones blijken toch terrein te verliezen in Europa en in China, terwijl smartphones van Android beter scoren. Dat meldt het onderzoeksbureau Kantar. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het bureau maakte een analyse van de smartphoneverkopen van december tot en met februari. Daaruit blijkt dat in Europa, en met name het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, het marktaandeel van de iPhone gezakt is naar 19,1%. Ter vergelijking: een jaar geleden was het marktaandeel nog meer dan 20%.

Telefoons van Android zijn daarentegen bezig aan een opmars. Zo is het marktaandeel van Android in dezelfde periode gestegen van 67,7 naar 74,3%. De verkoop van Windows-telefoons halveerde naar 5,9%.

China en Amerika

Niet alleen in Europa, maar ook in China is er een barst zichtbaar in de populariteit van de iPhone. Terwijl Apple grote verwachtingen koesterde voor de Chinese markt, is ook daar voor het eerst sinds augustus 2014 sprake van een dalend marktaandeel. In Amerika was er dan een kleine krimp zichtbaar van 38,8% naar 38,3%. Android groeide van 55,6 naar 58,9 procent door de tegenvallende Windows-verkopen.

Foto Pixabay