iPhone is uitgeroepen tot invloedrijkste gadget

Time Magazine heeft de iPhone van Apple gekroond tot meest invloedrijke gadget ooit. "Smartphones bestonden al jaren, maar geen enkele was zo mooi en toegankelijk als de iPhone", aldus het Amerikaanse weekblad.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Time stelde een top vijftig samen van de meest invloedrijke gadgets. Het toestel van Apple wordt vooral bejubeld omwille van de software en de appwinkel, die "de manier waarop we communiceren, spelen en winkelen voor altijd heeft veranderd".

Op nummer twee prijkt de Sony Trinitron, de kleurentelevisie waarvan er sinds 1968 100 miljoen werden verkocht. De top drie wordt - verrassend genoeg - afgesloten door een ander product van Apple: de Macintosh. Het bedrijf heeft deze computer in 1984 geïntroduceerd en veranderde daarmee "voor altijd de manier waarop mensen met computers omgaan".

Google Glass

Op plek vier staat de iconische Walkman van Sony en op vijf de IBM Model 5150 uit 1981, een van de eerste pc's. Helemaal onderaan de lijst bengelt de Google Glass. Ook al is het product nooit doorgebroken, volgens Time zette het toch de trend voor de gehypte wearables en augmented reality.

Foto AFP / A. Burton