Investeren in opleiding op het werk betekent meer winst

Investeren in opleiding op het werk betekent meer winst

Onderzoekers hebben bij meer dan honderd Britse bedrijven gevraagd hoe belangrijk opleiding en ontwikkeling op het werk is. Uit het rapport van de website Findcourses, blijkt dat het bij topbedrijven een essentieel onderdeel is van de strategie. Maar liefst 94% van de toppers geeft aan dat investeren in training kritiek is voor het succes van het bedrijf.

Daardoor blijft het personeel hier het langst werken. Bij ondernemingen die per persoon 300 pond (340 euro) of meer spenderen aan opleidingen, blijven de medewerkers minstens zes maanden in dienst. Ze geven ook dubbel zo vaak aan dat het personeel zeer tevreden is. Firma's met een sterke leercultuur hebben tot slot competitievere medewerkers.

Beter communiceren

Het omgekeerde bevestigt de resultaten. Bedrijven die minder winst geboekt hebben, geven dubbel zo vaak aan dat educatie geen prioriteit is bij het personeel. Als vaardigheden ontwikkelen geen belangrijk onderdeel is van de strategie, hebben de firma's volgens de studie minder competitieve werknemers. Het personeelsverloop zou dan ook groter zijn.

De onderzoekers raden bedrijven die opleiding en ontwikkeling prioriteit willen geven aan om de 'return on investment' te meten. Zo kan er naar het management toe beter gecommuniceerd worden over het nut van opleiding op het werk.

Je kan het volledige rapport trouwens hier bekijken.