Internetgebruikers verzinnen eigen land na verspreking

Een verspreking van de Poolse minister van Buitenlandse Zaken heeft de lachers op Twitter weer aan het werk gezet. Tijdens een gesprek met journalisten sprak de buitenlandminister over het land "San Escobar". 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Na een lange vlucht kwam Witold Waszczykowski vermoeid aan in de Verenigde Staten, waar hij zou lobby'en voor een Pools zit in VN Veiligheidsraad in 2018 en 2019. Tijdens een persconferentie gaf hij te kennen dat hij voor het eerst had gesproken met collega's van bijna 20 landen, waaronder "Belize en San Escobar".

Een woordvoerder voor de minister verduidelijkte later dat hij Saint Kitts en Nevis (San Cristobal y Nieves in het Spaans) bedoelde, maar dat de vermoeidheid hem parten speelde. Maar de socialmediamachine was al in gang geschoten. Een account op Facebook en Twitter riep prompt de Democratisch Volksrepubliek San Escobar uit, inclusief vlag, foto's en toeristische reclamefoto's.

La bandera de la libertad, la bandera del progreso, la bandera del pueblo.

La bandera de la República Popular Democrática de #SanEscobar! pic.twitter.com/rkK07GByl6

— San Escobar (@rpdsanescobar) 11 januari 2017

— Ewa Lalik (@ewqaewqa) 10 januari 2017

Het fictieve land beweert goede banden te hebben met Polen, maar lijkt niet tuk op Saint Kitts en Nevis. De Poolse relaties worden nog eens aangehaald met de vermeende bouw van een beeld voor Witold Waszczykowski. De foto's zijn een werkelijk van een standbeeld van Philippus van Macedonië.

Zelfs vluchten naar San Escobar zouden al in orde zijn. "Ideaal voor wie wil ontsnappen aan de koude winter", aldus de 'officiële' Facebookpagina van de verzonnen staat.