Internet Archive brengt vintage games terug tot leven in je browser

Internet Archive brengt vintage games terug tot leven in je browser

Internet Archive, de online thuisbasis van Wayback Machine, is een archief van oude websites vol boeken, video's en muziek en heeft nu zo'n 900 klassieke arcade games toegevoegd die je kan spelen in je webbrowser. En het is nog volledig gratis ook.

De games zijn onderdeel van het grotere JavaScript Mess Project (JMESS), een ambitieuze poging om browsergebaseerde emulators te bouwen voor elke computer dat ooit heeft bestaan met inbegrip van gaming consoles en arcade games.

"Eerder dit jaar heb ik besloten om aan het team te vragen hoe moeilijk het was om oude arcade games terug tot leven te wekken," legt Jason Scott, Internet Arcade Operator uit op zijn blog. "Het bleek eenvoudig, heel eenvoudig te zijn."

De games zijn niet helemaal perfect. Soms hapert de audio en in sommige gevallen hoor je gewoon een luid gesis wanneer je speelt. Ook de besturing is niet altijd optimaal want Marble Madness spelen met de pijltjestoetsen is echt lastig. Sommige spellen werken ook enorm traag in full-screen modus in sommige webbrowsers.

"Van de 900 arcade games zijn er sommige die problemen hebben. Bij sommige is de scaling gebroken, bij anderen is het controlemechanisme simpelweg niet bedoeld om te worden gespeeld met een toetsenbord en muis. Maar er zijn verdomd veel games die wel een behoorlijke prestatie leveren. Meer dan genoeg zelfs. In de juiste browser op een geode PC voelen ze bijna perfect aan."

Als je zelf in een nostalgische bui de absolute klassiekers wil spelen, downloadt dan de laatste versie van Firefox voor een maximale prestatie. Als je klaar bent, surf dan naar deze site en kies gewoon een spel.