Internationale Van Gogh-expo komt naar Antwerpen

Internationale Van Gogh-expo komt naar Antwerpen

De expo zal drie ruimtes van de Waagnatie beslaan, goed voor in totaal 1.500 vierkante meter. Metershoge 360 gradenprojecties dompelen je onder in de belangrijkste werken van Van Gogh zoals zijn zelfportretten, zijn Zonnebloemen-reeks en De Sterrennacht.

Levensweg

Tijdens de expo volg je een parcours door het leven van de artiest, op basis van de correspondentie met zijn broer en zijn belangrijkste werken - zowel diegene die hij in Nederland maakte als tijdens zijn verblijf in Zuid-Frankrijk. De schilderijen treden daarbij soms 'uit zichzelf', met bijvoorbeeld een rivier die verder lijkt te stromen onder je voeten. Het parcours eindigt met een VR-ervaring die je meeneemt naar het Arles van 1888 - het Franse stadje waar Van Gogh tijdens een van zijn meest intensieve schilderperiodes verbleef en dat dan ook vaak terugkeert in zijn werken. De Van Gogh-expo reist al sinds 2017 de wereld rond en kwam vorig jaar ook al in Brussel langs. In Antwerpen loopt ze dagelijks van 10 tot 31 augustus en nadien nog van woensdag tot maandag tot en met zondag 8 november.

Tickets kosten 14,5 euro per persoon voor volwassenen op weekdagen, in het weekend en op feestdagen wordt dat 16,5 euro.