Internationale architectuurwedstrijd op komst voor toren van Notre-Dame

Internationale architectuurwedstrijd op komst voor toren van Notre-Dame

Frankrijk gaat een internationale architectuurwedstrijd organiseren om te beslissen of en hoe de toren van de Notre-Dame vervangen zal worden. Dat heeft premier Edouard Philippe vandaag gezegd. De toren brak maandag om iets na 20 uur af door de brand, en was het werk van de 19de-eeuwse architect Eugène Viollet-le-Duc. "De internationale wedstrijd zal beslissen of de toren heropgebouwd moet worden, en of de toren die ontworpen en gebouwd werd door Viollet-le-Duc op dezelfde manier moet heropgebouwd worden", aldus de premier na de ministerraad.

Volgens Philippe behoort ook een nieuwe torenspits, aangepast aan de technieken en uitdagingen van onze tijd, tot de mogelijke uitkomsten van de wedstrijd. Om 16 uur zit president Emmanuel Macron in het Elysée een bijeenkomst voor "de lancering van de reconstructie van de Notre-Dame" voor, samen met Philippe en nog een aantal andere kopstukken.

De openbare aanklager van Parijs liet vandaag weten dat politiedeskundigen die de brand in de Notre-Dame onderzoeken de kathedraal nog altijd niet konden betreden.

bron: Belga