Instagramster verweert zich tegen wrede reacties op haar cellulitis

Instagramster verweert zich tegen wrede reacties op haar cellulitis

Ariella Nyssa plaatst al enige tijd foto's van zichzelf op Instagram waarop ook haar cellulitis te zien is. Het 21-jarige badpakkenmodel uit Sydney schrok zich een ongeluk door de hoeveelheid aan haatreacties die ze daarop kreeg. Dat ging van “Je hebt last van cellulitis omdat je lui bent” tot “Als je cellulitis hebt, ben je ongezond”.

Strijd tegen cellulitis

Onlangs reageerde de knappe Instagramster op de heftige verwijten. Ze weet van zichzelf dat ze cellulitis heeft, maar ze wil niet dat het haar leven nog langer beheerst. “Vroeger haatte ik mijn cellulitis. Het maakte mij erg onzeker en daarom ging ik de strijd aan met wat de maatschappij ‘een ongezonde, onaantrekkelijke onvolmaaktheid' noemt. In die periode meed ik al het eten dat ik lekker vond. Ik trainde voortdurend op de loopband en deed niets anders dan cardiotraining in de fitness. Het gevolg was dat ik voortdurend uitgeput was, mijn immuunsysteem was verzwakt en mijn mentale gezondheid ging achteruit”, vertelt ze.

Compleet andere aanpak

Toch beet ze door, probeerde ze verschillende diëten en hongerde ze zichzelf bijna uit. Tot ze er genoeg van had. “Ik stopte ermee en dacht na waarom cellulitis me ‘onaantrekkelijk' maakt. En weet je tot welke conclusie ik kwam? Cellulitis maakt je helemaal niet onaantrekkelijk. Het maakt je niet minder mooi en het is geen weergave van je gezondheid en het mag je zeker niet doen twijfelen aan jezelf. Ik ga nog steeds naar de fitness, maar ik doe nu enkel krachttraining. Ik eet met mate en ik heb me nog nooit zo gezond gevoeld als nu, zowel lichamelijk als mentaal. En ik heb nog steeds cellulitis! Een volledig egaal lichaam is bijna onmogelijk om te bereiken en het is geen weergave van je schoonheid”, moedigt ze andere vrouwen aan.

Lovende reacties

Haar positieve benadering kon op heel wat bijval van haar volgers rekenen. “Je bent ongelofelijk mooi. Bedankt om je verhaal te delen”, klinkt het onder meer. “Dit is een ‘gezonde' manier van denken. Bravo! Er zijn veel ergere problemen in het leven. Cellulitis hoort daar niet bij”, schrijft iemand anders.

https://www.instagram.com/p/Br2J_qZnu_o/

https://www.instagram.com/p/Br4bHFhH67_/

https://www.instagram.com/p/BrkNTS2Hw0n/