Instagram gaat Snapchat achterna met nieuwe videodienst

Instagram gaat Snapchat achterna met nieuwe videodienst

Qua functionaliteiten zijn de verschillen tussen Snapchat en Instagram Stories miniem. Zelfs bij Instagram doen ze geen moeite om dat te ontkennen. De korte video's komen echter niet zomaar tussen de gebruikelijke fotofeed terecht, maar prijken helemaal bovenaan. Net zoals bij Snapchat blijft één video slechts 24 uur beschikbaar.

Wil je zelf aan de slag gaan? Dat kan heel eenvoudig door linksbovenaan op het plusicoontje te klikken. Video's kunnen bovendien opgevrolijkt worden met tekst, filters en emoji's. Het reageren op bepaalde foto's of video's kan enkel via een persoonlijk bericht op Instagram zelf.

Voor Mark Zuckerberg zijn deze Instagram Stories de uitgelezen kans om eindelijk de concurrentie met Snapchat aan te binden. Drie jaar geleden al ondernam hij een poging om het bedrijf op te kopen, maar Snapchat-CEO Evan Spiegel wees hem de deur. Met lede ogen moest Zuckerberg toezien hoe het aantal Snapchatgebruikers gestaag groeide tot 100 miljoen.

Het is dus slim gezien van Instagram om de storiesfeed te integreren binnen de eigen, succesvolle fotodatabase. Door de strategische plaatsing bovenaan worden gebruikers aangemoedigd om de nieuwe functie uit te testen. En dat brengt ons gelijk bij de grote troef van de Instagram Stories. Daar waar het op Snapchat een huzarenstuk is om andere gebruikers op te sporen, worden de Instagram Stories automatisch gedeeld met al je Instagramvolgers. Zo krijgen veel meer mensen de video's te zien, wat uiteindelijk het doel is.