Instagram bant aubergine-emoticon om sexting tegen te gaan

Is dat een emoticon in je Instagramfeed, of ben je gewoon blij me te zien?

Instagram heeft onverwachts de oorlog verklaard aan de aubergine, of toch het symbool. De Britse krant The Guardian schrijft dat het tekentje gebruikt wordt om een penis uit te beelden. De groente werd geblokkeerd in de nieuwe zoekfunctie van Instagram waarmee je afbeeldingen kan zoeken op basis van de emoticons die in de beschrijving staan.

Het sociale netwerk geeft toe dat de aubergine in strijd was met de richtlijnen van Instagram. Maar nu schakelen sommige gebruikers blijkbaar over naar de banaan. De aubergine was de meestgebruikte emoticon bij Engelssprekende gebruikers, maar blijkbaar is er tegenwoordig ook veel vraag naar de taco-emoticon. Het is onduidelijk of dit uit culinaire overwegingen is of om andere redenen.

Smartphonegebruikers die op zoek zijn naar meer expliciete emoticons kunnen Flirtmoji gebruiken. Die app bevat afbeeldingen van anatomisch correcte sekspoppen, een suggestief toegetakelde rug en andere items die je kan vinden in de seksshop achter je hoek. Voor de geïnteresseerden, je vindt trouwens ook taco's.