'Inside Out' verkozen tot beste animatiefilm van het jaar

'Inside Out' verkozen tot beste animatiefilm van het jaar

'Inside Out', de vijftiende film van Pixar, vertelt het verhaal van een 11-jarig meisje dat na de verhuis met haar ouders helemaal in de knoop ligt met zichzelf. De kijker volgt vijf verschillende emoties in het brein van de kleine Riley: Vreugde, Angst, Woede, Afschuw en Verdriet. De emoties leven in het Hoofdkwartier van de geest van Riley en adviseren haar van daaruit in het dagelijkse leven.

De populaire animatiefilm haalde het bij de uitreiking van de Annie Awards van 'Anomalisa', 'Shaun the sheep', 'The Good Dinosaur' en 'The Peanuts Movie'. Bovendien won 'Inside Out' in negen andere categorieën. Voor de beste animatie van een filmfiguur werd het team van 'The Revenant' gelauwerd om de beer die Leonardo DiCaprio zogezegd aanvalt. De prijs voor de beste animatiefilm van een indie studio ging naar 'Boy and the World' uit Brazilië. Voor de beste special effects in een langspeler buiten het genre van de animatiefilm kreeg 'The Avengers: Age of Ultron' een onderscheiding.

De Annie Awards worden uitgereikt in 36 categorieën door de International Animated Film Society (ASIFA-Hollywood), het in Los Angeles gevestigde deel van de internationale animatiefilmindustrie. Dat gebeurde gisterenavond voor de 43ste keer.

Foto Disney/Pixar