Inreisverbod VS - Trump haalt opnieuw uit naar rechters

Inreisverbod VS - Trump haalt opnieuw uit naar rechters

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondagnamiddag opnieuw uitgehaald naar de rechterlijke macht voor het blokkeren van zijn inreisverbod. Zoals gewoonlijk deed hij dat via Twitter. "Ik kan gewoon niet geloven dat een rechter ons land zo in gevaar brengt. Als er iets gebeurt geef ik hem en ons rechtssysteem de schuld. Mensen stromen binnen. Slecht", aldus de Republikein in een eerste tweet.

"Ik heb het departement van Binnenlandse Veiligheid de opdracht gegeven om mensen die ons land binnenkomen heel nauwgezet te controleren. De rechtbanken maken de job heel moeilijk", zo vervolgde Trump.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie tekende zaterdag beroep aan tegen de beslissing van een federale rechter van vrijdag om het inreisverbod te blokkeren dat president Donald Trump een week eerder had ingesteld voor inwoners van Iran, Irak, Syrië, Jemen, Somalië, Soedan en Libië. Het hof van beroep in San Fransisco gaf de Amerikaanse overheid zondagochtend echter ongelijk.

Het is niet de eerste uithaal van Trump naar de rechters die zijn inreisverbod tegenwerken. "De beslissing van deze zogezegde rechter... belachelijk en ze zal ongedaan gemaakt worden", zo zei Trump onder meer over de federale rechter die het verbod vrijdag blokkeerde.

bron: Belga