Innovatief product: Glutenvrije condooms

Innovatief product: Glutenvrije condooms

De markt van glutenvrije producten wordt met de dag uitgebreider en daar mag nu opnieuw een product aan toegevoegd worden: glutenvrije condooms. Benieuwd of de verkoop in België zal aanslagen. 

Fabrikanten zijn wettelijk niet verplicht om te vermelden welke ingrediënten er in condooms zitten. Volgens de oprichters van het Amerikaanse bedrijf Lola, dat gespecialiseerd is in lichaamsverzorging, is het dus best mogelijk dat er gluten in het product zitten. Als een gevolg zou je blaren aan je geslachtsdeel en mond kunnen krijgen. Om dit tegen te gaan hebben de twee heren een glutenvrije condoom ontworpen. Goedkoop is het innovatief standje niet: voor een doosje van twaalf condooms betaal je elf dollar of zo'n 10 euro.

Glijmiddel

Toch is het twijfelachtig of het product van Lola het leven van glutenlijders zoveel beter gaat maken. Gluten worden namelijk niet opgenomen door de huid. De kans is dus erg klein dat je bepaalde symptomen gaat ervaren. Tenzij je eerst wat brood op je geliefde zijn lichaam gooit.