Ingeslapen hondje leeft nog na acht jaar

Ingeslapen hondje leeft nog na acht jaar

Op aanraden van haar dierenarts moest Alicia acht jaar geleden haar bichon frisé laten inslapen. Mickey had een discus hernia en zou dat niet overleven. Wanneer de Luikse het telefoontje kreeg, wist ze na een beschrijving dat het om haar huisdier ging.

"De man die mijn hond vond, ging ermee naar de dierenarts om zijn chip te laten scannen. Zo kwam hij te weten dat Mickey nog altijd geregistreerd stond op mijn vaders naam. Op die manier heeft hij ons kunnen contacteren”, vertelt Alicia aan La Meuse.

De 26-jarige vrouw confronteerde haar dierenarts met de feiten, maar hij verdedigt zich. "Ik denk dat deze mensen geen andere uitweg meer zagen voor hun hond. Toen ik hen uitlegde dat euthanasie een van de verschillende opties was, kozen ze er toch voor", verklaart hij in de Waalse krant.

Klacht

De dierendokter wilde de viervoeter niet laten inslapen, dus besloot hij om Mickey voor adoptie op te geven. De hond is nu zestien jaar oud en leefde gedurende acht jaar bij een ander gezin.

Alicia heeft klacht ingediend bij de politie en wil de man voor de Orde der Dierenartsen ter verantwoording roepen. “Ik wil duidelijk maken dat deze praktijken niet kunnen, zodat het in de toekomst niet meer voorvalt”, vertelt de Luikse.