Ingenieurs gespot

Ingenieurs gespot

Katrien Moeys (links)

27 jaar. Woont in Sint-Gillis.

Steenbok. Via Solid Engeneering bouwkundig ingenieur bij netbeheerder Elia.

Mijn job?

“Ik ben sinds drie jaar gedetacheerd bij netbeheerder Elia en werk als projectleider mee aan nieuwe hoogspanningsmasten in Vlaanderen. Het is boeiend om zo'n project van het begin tot einde mee uit te tekenen: budgetten en een lastenboek opstellen, offertes opvragen tot het opvolgen van werven.”

Mijn grootste uitdaging?

“De realiteit kan afwijken van de berekeningen op papier. Dan komt het er op neer om snel te anticiperen. In groep vinden we dan altijd een oplossing op korte termijn.”


Philippe Provinciael (centrum)

23 jaar. Woont in Putte bij Mechelen.

Schorpioen. Project ingenieur bij LAB Motion Systems.

Mijn job?

“Ik heb het geluk om in een klein bedrijf te werken. Hierdoor ben ik heel dicht betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe machines. Met een klein team doen we het ontwerp, het bestellen van onderdelen, de montage, het testen... Dagelijks iets anders.”

Mijn grootste uitdaging?

“Ik vind het uitdagend om iets te bedenken, het vervolgens te berekenen, op voorhand via simulaties te voorspellen dat het zal werken… En ja, het werkt in het echt dan nog ook.”


Inez Schoenaerts (rechts)

23 jaar. Woont in Borgloon.

Steenbok. Werfleider, ingenieur bouwkunde bij Martens Wegenbouw.

Mijn job?

“Ik coördineer drie werven op Vlaamse wegen. Heel boeiend om mensen, materialen en budgetten in te plannen en op te volgen. Als pas-afgestudeerde wou ik absoluut in de wegenbouw. Dat lukte via IBO van de VDAB.”

Mijn grootste uitdaging?

“Alle materialen op het juiste moment laten leveren, is een uitdaging met werven op verschillende plaatsen. Dat ik een jonge vrouw ben, is geen nadeel. Ik krijg al het nodige in overleg gedaan, zonder schrik om dingen te vragen die ik niet ken.”