Indonesisch president vliegt economy class voor afstudeerceremonie van zijn zoon

Indonesisch president vliegt economy class voor afstudeerceremonie van zijn zoon

Joko Widodo, nu net iets langer dan een maand president van Indonesië, haalde dit weekend de kranten in zijn land met een opmerkelijke keuze. Hij en zijn vrouw Irina weigerden het presidentiële vliegtuig naar Singapore te nemen, waar ze de afstudeerceremonie van hun jongste zoon zouden bijwonen. In plaats daarvan kochten ze twee tickets voor een vlucht in economy class met de nationale luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia. De president en zijn vrouw checkten in en schoven aan, net als iedereen en dat veroorzaakte heel wat interesse bij omstaanders. Al snel deed  het nieuws de ronde op de sociale media.

"De president reist vandaag als vader en niet in zijn functie van staatshoofd", verklaarde een woordvoerder. Het koppel betaalde zelf voor hun tickets, maar de tickets voor de zeven bodyguards die meereisden, werden wel door de staat betaald.

Joko Widodo staat in Indonesië bekend als een man van het volk en die reputatie wil hij blijkbaar behouden. Zo nam hij na de afstudeerceremonie nog de tijd om een selfie te nemen met de studenten van de school van zijn zoon.