Indiër mogelijk gedood door een meteoriet

Indiër mogelijk gedood door een meteoriet

Volgens Jayalalithaa Jayaram, de chief minister van de deelstaat Tamil Nadu, is de buschauffeur gestorven door de inslag van een meteoriet. Ze heeft de familie van de man al een compensatie van 100.000 roepie (1.314 euro) toegekend.

Het is echter niet bevestigd dat de inslag, die een krater en een donkerblauwe steen achterliet, daadwerkelijk een meteoriet was. Onderzoekers dachten eerst aan een explosie met achtergelaten bouwmateriaal, maar door een afwezigheid van explosieven moesten ze op zoek naar andere verklaringen.

"Toen we geen bewijs voor de explosie vonden, schakelden we over naar de theorie dat dit overlijden veroorzaakt werd door een meteoriet. We kunnen dat nog niet bevestigen, aangezien de stalen nog geanalyseerd moeten worden", getuigt een ongenoemde ambtenaar aan Reuters. Een team van het Indisch Instituut voor Astrofysica zou vandaag stalen nemen.

De laatste keer dat iemand het loodje legde dankzij een meteoriet dateert uit 1825 volgens een lijst van het wetenschappelijk journaal 'International Comet Quarterly'. Simon Goodwin, astrofysicus aan de universiteit van Sheffield zegt dat sterfgevallen door meteorieten bijzonder zeldzaam zijn, omdat de stenen meestal opbranden wanneer ze door de atmosfeer komen of inslagen in oceanen of dunbevolkte gebieden.

Drie jaar geleden ontplofte een meteoriet boven het centrum van Rusland, waarna het vuurballen regende in het gebied. 1.200 mensen raakten gewonden en de schokgolf sloeg heel wat ramen aan diggelen, maar de impact had geen fatale gevolgen.