Indiaas bedrijf maakt 'anti-verkrachtingswapen' voor vrouwen

Indiaas bedrijf maakt 'anti-verkrachtingswapen' voor vrouwen

Het Indiase bedrijf Indian Ordnance Factory komt op de markt met 'Nirbheek', hun kleinste geweer dat speciaal voor vrouwen ontworpen is. 'Nirbheek' is de naam die gegeven werd aan het slachtoffer van de verkrachtingen in Delhi die stierf aan haar verwondingen. Om de vele verkrachtingen tegen te gaan, pleit de directeur van het bedrijf dat vrouwen meer gewapend moeten rondlopen. "Af en toe vragen we aan onze werknemers om ideeën voor nieuwe producten. We besloten om met 'Nirbheek' verder te gaan, omdat we geloven dat vrouwen zich dapperder zullen voelen als ze een geweer bij zich hebben", aldus Abdul Hameed.

Het geweer kost 1500 euro en wordt verkocht als zoete broodjes. Hierdoor kwam in Indië het debat op gang of het inderdaad veiliger is voor vrouwen om altijd een geweer bij de hand te hebben. De lokale politiechef Ram Krishna Chaturvedi is althans voorstander van het idee: "Natuurlijk is het een goed idee. Als het een gelicenseerd wapen is, stimuleert het je zelfvertrouwen en zorgt het ervoor dat je minder snel schrik hebt van criminelen."

Ook student Pratibha Gupta is een voorstander, al vindt ze het toestel wel te duur en de procedure voor de licensie te ingewikkeld. "Als de persoon voor me weet dat ik een geweer heb, denk ik dat hij twee keer zal nadenken voor hij mij zou aanranden. Hij weet dat ik in staat zal zijn om het geweer te gebruiken."