#IkKoopBelgisch: vijf creatieve webshops van eigen bodem

#IkKoopBelgisch: vijf creatieve webshops van eigen bodem

helen b

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Yeay it's Friday!!! ? Enjoy your weekend and remember to shop local!! ? #helenb #helenbenvrienden #rondstjacobs

Een bericht gedeeld door Helen Blanchaert (@helenb.be) op

De Gentse Helen Blanchaert maakt koffiebekers, sokken, kalenders, dekbedden en nog veel meer. Alle voorwerpen bevatten een motivational quote of een van haar eigen tekeningen. Wat Helen wil bereiken met haar zelfgemaakte creaties? Een glimlach op je gezicht toveren tijdens deze coronacrisis. Haar eenvoudige, maar humoristische tekeningen over relaties of hipsters zitten steeds raak! Bovendien schenkt helen b per vier verkochte 'alles komt goed'-bekers één 'dikke merci'-beker aan de ziekenhuizen in Gent.

helenb.be

Koaren

Met Karen François is het altijd lachen, gieren en brullen. De jonge Antwerpse heeft niet veel nodig om de harten van de Belgen te veroveren. Hoewel haar ironische quotes op geboortekaartjes, totebags, mokken... niet overlopen van enthousiasme, zijn ze precies waar we deze periode naar snakken. Want, zoals Karen zelf zegt, de intentie was er.

koaren.be

StudioFluo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

DIY-BOX // Back to basics voor kinders – @HAUSGEMACHT ????????? Wie kreeg er vroeger een zakmes en was dan zo fier en voelde zich dan echt ineens GROOT!? Het is een rite , een passage naar het volwassen worden, je eigen zakmes krijgen! ????????? Samen met Elke van Hausgemacht hebben we een speciale DIYbox waar je kind op een speelse manier een zakmes ( #opinel ) leert gebruiken. Omdat niemand écht groot kan worden als hij niet met een mes kan werken hebben we de ideale box voor je kind! En uren... wat zeg ik weeeeken plezier! Daarom in dit pakket: alle tools om je ambachtelijke skills wat aan te scherpen. ????????? Wat zit er in de doos? - mes - handboor- voorgesneden vorm botermes & lepel en een tutorial ????????? Hoe? https://studio-fluo.be/workshops/shop/diy-pakketten/back-to-basics-voor-kinders-hausgemacht/ ????????? Laten zien op insta, dan worden wij blij #gaanmetdefluobanaan ????????? Tips! ????????? samen op zoek naar een perfecte wandelstok ????????? gebruik je zakmes en ontschors van een wandelstok ????????? met de handboor een gat boren in je wandelstok en versieren met gekleurd touw! ????????? En nog veel meer tips volgen! ????????? ????????? #creativemind #metime #selflove #uithethoofdinjehanden #craft #woodcarving #woodcraft #fretboor #opinel #letsgobananas #diyAntwerpen #diy #craftaholic #makersgonnamake #coronacrisistodo #flattenthecurve #blijftinuwkot

Een bericht gedeeld door StudioFluo (@studiofluo.be) op

StudioFluo, een creatief workshopatelier, opende recent de deuren in Antwerpen en binnenkort ook in Leuven. Je volgt er onder andere workshops handletteren, planten verzorgen en stekken, keramiek, vilten of je kan er yogalessen nemen. Alle workshops werden tijdelijk geannuleerd door corona, maar Evi en Lies reageerden meteen door DIY-boxen samen te stellen die je online kan bestellen. Zo kan je toch nog knutselen met je kinderen als je zelf twee linkerhanden hebt.

studio-fluo.be

pink cloud studio

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

What are your “stay at home Easter Holiday” plans? ... (other than eating chocolate ?) Tell me ?

Een bericht gedeeld door pink cloud studio (@pinkcloudstudio) op

In deze virtuele wereld wil Martine uit Antwerpen een ode brengen aan het handgeschreven kaartje. Want geef nu toe, verjaardagswensen krijg je toch liever in de vorm van een tastbaar bewijs dan op Facebook? Daarom richtte Martine pink cloud studio op, een webshop waar ze wenskaartjes met handgeschilderde tekeningen verkoopt. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur, haar nostalgische gedachten of simpelweg het alledaagse leven. Naast de webshop vind je de kaartjes ook in verschillende winkels in Europa en zelfs in Australië.

pinkcloudstudio.be

bambiblauw

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Iemand een hongerke ? #sushi #katoen #timelesstreasures #fun #online #Bambiblauw # instorenow #bobbysewing

Een bericht gedeeld door Webshop Bambiblauw (@bambiblauw) op

Deze webshop met stoffen komt goed van pas als je je eigen mondmasker wilt maken. Er zijn zachte, warme, mooie, chique en leuke stoffen voor jong en oud te koop, allemaal met veel liefde en zorg uitgekozen. Loop jij binnenkort rond met een mondmasker versierd met bloemetjes, dino's of zelfs cactussen?

bambiblauw.be

(jv)