Iker Casillas zinspeelt met Rambo-filmpje op einde interlandcarrière

Iker Casillas zinspeelt met Rambo-filmpje op einde interlandcarrière

De Spaanse doelman Iker Casillas postte woensdag een fragment van Rambo II op zijn Twitter account en zinspeelde zo op het einde van zijn interlandcarrière. Rambo neemt in het bewuste fragment afscheid van het leger. Of de 35-jarige Casillas na 167 interlands effectief afscheid neemt van "La Roja", is voor de Spaanse pers voer voor speculatie. In de eindscène van Rambo II weigert John Rambo (Sylvester Stallone) een voorstel van kolonel Samuel Trautman (Richard Crenna) om weer in dienst te treden. "Ik wil van dag tot dag leven. Waarom terugkeren. Mijn vrienden zijn dood en met hen is een deel van mij ook gestorven", klinkt het. Casillas gaf geen verklarende tekst bij het filmpje. "Het is een eer de genegenheid van de mensen te ervaren en te voelen. Vandaag en voor altijd met de Spaanse selectie", is de korte begeleidende boodschap.

De Spaanse media zijn niet zeker wat ze er mee aan moeten. "Hij gebruikt een filmfragment om te zeggen dat hij stopt als international. Dat kan best cool en origineel zijn, maar eigenlijk zegt hij helemaal niets", klinkt het bij Alfredo Relano, directeur van dagblad As. "Het afscheid van Casillas, één van de grootste aller tijden, verdient beter dan een indirecte boodschap uit de mond van Rambo."

Casillas was veertien jaar lang de onbetwiste nummer een van de Spaanse selectie en hielp zijn land aan de Europese titel in 2008 en 2012 en de wereldtitel in 2010. Op het EK van 2016 moest Casillas vanop de bank toekijken hoe Spanje, met David de Gea onder de lat, in de achtste finales werd uitgeschakeld door Italië. Eerder verloor Casillas ook al zijn basisstek bij Real Madrid. Na zestien seizoenen verliet hij in juli 2015 zijn jeugdclub voor FC Porto.

bron: Belga