Ikea zet 100% in op ledverlichting

Ikea zet 100% in op ledverlichting

De afgelopen maanden heeft de meubelgigant flink wat inspanningen geleverd om de prestaties van ledlampen te verbeteren. Vanaf september zal het hele verlichtingsassortiment volledig uit ledlampen bestaan. «Nu de elektriciteitsfactuur blijft stijgen, net als het energieverbruik, kan een kleine ledlamp een enorme impact hebben», verduidelijkt Howard in een persbericht.

Als één miljoen mensen één gloeilamp zouden vervangen door één ledlamp, dan zou dit een jaarlijkse daling van CO2-uitstoot betekenen die overeenkomt met 3.900 wagens of met het elektriciteitsverbruik van 4.400 huishoudens. Een hele besparing. «Wij vinden dat een duurzamer leven thuis betaalbaar moet zijn voor iedereen, daarom verkopen we onze leds tegen prijzen die haalbaar zijn voor iedereen», besluit Howard.

Tot slot biedt ledverlichting ook op het vlak van design tal van interessante mogelijkheden, omdat de kleine diodes gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in bijna elk product. Het is dus mogelijk om kleinere lampen te ontwerpen, met dunnere constructies die het licht zorgvuldiger verspreiden. De klant kan kiezen tussen warm of koel licht en bijna alle lampen zijn dimbaar.

Omdat de ledlampen probleemloos in oude armaturen voor gloeilampen gepast kunnen worden, is het een fluitje van een cent om de oude gloeilampen te vervangen door ledverlichting.