Ikea schrapt frisdrank

Ikea schrapt frisdrank

Zaventem Ikea gaat nog een stap verder in de strijd tegen ongezond voedsel. Voortaan zal er in het restaurant van de meubelgigant geen frisdrank meer te verkrijgen zijn. In plaats daarvan komt er een soort fruitwater, dat 50% minder suikers bevat.

«De omschakeling van frisdrank naar fruitwater past in de nieuwe koers die Ikea vaart met voeding. We nemen ons volledige voedingsaanbod onder de loep om het gezonder te maken», klinkt het bij food manager Merlijn Crébolder. Naast water, zal er in de dranktorens van Ikea enkel nog fruitwater met verschillende smaken te verkrijgen zijn. Onder andere appel, limoen en framboos behoren tot de opties. De drankjes hebben niet alleen een veel lager suikergehalte, maar bevatten ook uitsluitend natuurlijke smaak- en kleurstoffen.

De definitieve ban van alle frisdrank in de meubelwinkel past volledig binnen de visie van het bedrijf om te werken aan een gezond, gevarieerd en duurzaam voedselaanbod. Twee maanden geleden lanceerde de lowbudgetketen ook al vegetarische balletjes. De invoer van dit suikerwater is de volgende stap.

«In onze restaurants kiest 80% van de klanten voor drank uit de dranktorens, 40% daarvan maakt gebruik van de optie om gratis bij te schenken. Door cola en andere frisdranken in de dranktorens te vervangen door fruitwater, kunnen we heel veel mensen laten kennismaken met een gezonder alternatief», legt Crébolder uit.

Vanaf vandaag zullen de klanten in Ikea Zaventem voor het eerst van het fruitwater kunnen proeven. De andere Ikea-filialen volgen later pas.