'Ik hou van je' zeggen zorgt voor betere seks

'Ik hou van je' zeggen zorgt voor betere seks

Dat beweert een Amerikaans onderzoek van de Chapman University, dat gericht is op mensen met een serieuze relatie. Aan het onderzoek namen 39.000 mensen deel, die allemaal minstens drie jaar een relatie hebben. De gemiddelde leeftijd bij de vrouwen was 40 jaar, bij mannen 46. Uit de studie blijkt dat hoe meer een koppel communiceert, hoe beter de seks is. Het zou zelfs meer voldoening geven dan sexy lingerie of voorspel.

Zo het zinnetje 'ik hou van je' sterk aan te bevelen voor goede seks, volgens de onderzoekers. Ruim 75% van de mannen (74% van de vrouwen), die tevreden zijn over hun seksleven, spreekt deze magische woorden uit tijdens het vrijen. Ook is het raadzaam om tijdens het rampetampen je partner complimentjes te geven over iets wat hij of zij doet, lachen om iets grappig dat tussen de lakens plaatsvindt of om zelf iets te vragen. Zelfs wie overdag via mail of sms al over seks praat, beleeft een betere avond in bed, dan wie dat niet doet.

Daarnaast heeft het onderzoek uitgewezen dat de behoefte aan seks na enige tijd afneemt. Na een halfjaar zei 83% van de respondenten tevreden te zijn, terwijl dat op het moment van het onderzoek nog maar 50% was.

Foto Pixabay