"Ik deed in mijn broek van de schrik"

"Ik deed in mijn broek van de schrik"

Hollywoodacteur Tom Cruise is een van de weinige acteurs die nog zelf stunts uithaalt. Voor het nieuwste deel van de Mission Impossible-franchise moest Tom Cruise aan de zijkant van een Airbus A 400 hangen en naar boven klimmen terwijl die opsteeg. De klim is steil en gevaarlijk en de snelheid van de Airbus maakte het zeer winderig en enorm eng.

"Ik was echt doodsbang," vertelde Cruise tijdens CinemaCon in Caesar's Palace waar de filmster een verrassende verschijning maakte voor de presentatie van Paramount. Het is algemeen bekend dat Cruise bijna al zijn stunts in Mission Impossible: Rogue Nation zelf doet. In november hing hij bungelend aan de zijkant van een gigantisch militair vliegtuig terwijl het opsteeg.

"Ik had een harnas aan maar dat zat redelijk los zodat je de vibratie van mijn lichaam tegen het vliegtuig kan zien," zei Cruise. Voor de stunt werd de landingsbaan schoongemaakt en werd het gebied vogelvrij gemaakt zodat de acteur zeker niet door iets geraakt zou kunnen worden.

"Tijdens de eerste take werden mijn voeten van de vleugel geslagen door de wind tijdens het opstijgen. Tijdens de tweede poging werd ik ondanks de maatregelen toch geraakt door iets. Ik dacht dat ik mijn ribben had gebroken."

Uiteindelijk moest Cruise maar liefst acht keer de gevaarlijke stunt doen, maar de acteur vindt dat niet echt een probleem. "Ik wil dat het publiek straks op het puntje van zijn stoel zit en het geeft een ander gevoel wanneer ze weten dat de stunt echt werd uitgevoerd."

Mission Impossible: Rogue Nation zal op 31 juli in de bioscoop verschijnen.