"Ik bleef hem slaan tot hij me losliet"

"Ik bleef hem slaan tot hij me losliet"

"Toen ik mezelf nog een laatste keer in zee begaf en met mijn hoofd naar beneden in de golven dook, botste ik tegen de haai aan”, vertelt de man vanuit zijn ziekenhuisbed. "Ik wist niet dat de haai er was en kon hem ook niet zien, aangezien ik omgeven was door wit kolkend water."

Naakt

"Ik verwijt de haai niets, ik bevond me in zijn gebied. Dit was zijn instinctieve reactie", aldus de 51-jarige Paul Kenny. Het incident gebeurde zaterdagochtend op een nudistenstrand. Gevraagd of hij naakt aan het zwemmen was, reageerde Kenny met "geen commentaar".

Ziekenhuis

Het lukte Kenny uiteindelijk om terug te keren naar het strand, waar hij werd geholpen door mensen die de aanval hadden zien gebeuren. Nadat de bloeding gestelpt werd met een verband, werd de man in het ziekenhuis verder verzorgd aan zijn verwonding.

Angstige momenten

De doodsbange Kenny was op dat moment zo'n vijftig meter van het strand verwijderd. "Ik wist niet waar de haai precies was en ik vreesde dat hij voor mijn benen zou gaan. Ik bleef hem dus maar slaan en stompen tot hij mijn arm losliet."

"I put my head down and headbutted it and then it just grabbed me, and I just started punching it until it let go."

Surfer Paul Kenny describes the moment he was bitten by a bull shark off the New South Wales coast https://t.co/525fCnFi6n pic.twitter.com/dDat03kKHb

— ITV News (@itvnews) October 20, 2018

Shark survivor Paul Kenny tells journos: “He didn't try to eat me, he was just reacting to me bumping into him.” He said (with a laugh) “no comment” to question about whether he was swimming naked at the time on Samurai Beach! pic.twitter.com/nw78VeqHz0

— Anthony Scully ? ???? (@ajscully) October 20, 2018