«Ik ben tevreden over de eerste Tour-week»

«Ik ben tevreden over de eerste Tour-week»

In het algemeen klassement staat de titelverdediger na de eerste week dan ook waar hij wil staan: aan de leiding. Fabio Aru, Romain Bardet en Rigoberto Uran volgen op minder dan een minuut, maar de overige concurrenten hebben al een pak meer averij opgelopen.

«We staan er goed voor om de gele trui te verdedigen», vindt Froome. «Ik ben tevreden over de eerste week, ook al was de rustdag welgekomen. De zware etappes van afgelopen weekend hebben hun tol geëist.»

"Mond vol tanden"

Dat laatste mag je gerust letterlijk nemen. Froome zag zelf zijn eerste luitenant Thomas wegvallen, maar ook de zware crash van zijn uitdager Richie Porte laat de Brit niet onberoerd.

«Ik ben verbijsterd over die valpartijen», klinkt het. «Vooral de beelden van de crash van Richie waren verschrikkelijk. Ik stond met mijn mond vol tanden toen ik ze na de rit zag. Hij heeft zware blessures opgelopen, maar ik ben opgelucht dat het niet nog erger was. Ik hoop dat hij snel weer de oude is.»

Morgen en woensdag krijgen de renners opnieuw een vlakke etappe voorgeschoteld, waarin Marcel Kittel na het wegvallen van Arnaud Démare de rode loper krijgt uitgerold om zijn zegeteller nog wat aan te dikken. Donderdag is het opnieuw de beurt aan de klassementsrenners wanneer de eerste rit in de Pyreneeën op het programma staat