«Ik ben altijd braaf geweest»

«Ik ben altijd braaf geweest»

Van alle Rode Duivels kreeg Nainggolan op de eerste trainingsdag veruit de meeste aandacht. De 29-jarige sterkhouder van AS Roma werd twee keer op rij niet weerhouden door bondscoach Roberto Martinez, maar deze keer kreeg hij wel een oproepingsbrief in de bus.

"Het knaagde aan me"

"Ik moet bekennen dat het wel aan me knaagde", zegt de middenvelder. "Ik kon mijn niet-selectie moeilijk aanvaarden. Ik stond met Roma op het trainingsveld toen ik mijn selectie vernam, en kon het eerst niet geloven. Ik vreesde ook nu weer gepasseerd te worden. Maar ik ben erg blij er nu weer bij te zijn en kan de komende dagen bijpraten met de coach."

Tegen Mexico en Japan krijgt de ‘Ninja' de kans om zich opnieuw in de gunst van de bondscoach te spelen. Martinez liet eerder al uitschijnen dat hij Nainggolan niet zou oproepen om op de bank of de tribune te zitten, dus lijkt de kans op speelminuten redelijk groot.

"Geen bijkomende stress"

"Maar ik heb niet het gevoel dat de komende interlands een examen voor mij vormen", klinkt het. "Ik ga op het veld komen zoals ik elke wedstrijd speel en voel geen bijkomende stress. Ik ga gewoon op mijn match focussen. Ook naast het terrein ga ik niet veranderen. Ik ben altijd braaf geweest, al zal ik er nu wel op toezien steeds op tijd te komen."

Nainggolan had ook lieve woorden voor zijn ploegmaats, die hem er blijkbaar graag bij hebben. "Het deed deugd dat ik de voorbije maanden op de steun van andere Duivels kon rekenen. Het toont aan dat ik goed in de groep lig. Ook de aanmoedigingen van de fans waren belangrijk voor mij."