IJzeren staaf doorboort tram in Brussel

IJzeren staaf doorboort tram in Brussel

Een tramstel van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is gisterenavond net na 19 uur doorboord met een ijzeren staaf. Twee passagiers van de tram raakten daarbij lichtgewond. Dat schrijft het Brusselse mediaplatform Bruzz en wordt bevestigd door MIVB-woordvoerster Cindy Arents. Het incident deed zich iets na 19 uur voor op een tramstel op de lijn 81 van het Zuidstation richting Lemonnier, dat zich in een premetrotunnel tussen het Zuidstation en het station Bara bevond.

Volgens Arents ging het om een losgeraakte depannagestaaf, die zich aan de onderkant van ieder tramstel van dat type bevindt en die wordt gebruikt om het toestel te slepen bij een defect. Vermoedelijk is de staaf blijven steken achter een tramspoor en zo de tram binnengeduwd.

"Het tramstel in kwestie is buiten dienst genomen en wordt momenteel onderzocht op het depot", aldus Arents, die benadrukt dat een dergelijk incident "zéér zeldzaam" is.

Het tramverkeer op de lijnen 81 en 82 werd na het incident tijdelijk onderbroken tussen de haltes Zuidstation en Lemonnier, maar is ondertussen hersteld.

bron: Belga