IJverige spermadonor mikt op 1.000 kinderen

IJverige spermadonor mikt op 1.000 kinderen

De criteria voor kunstmatige bevruchting zijn via de Britse gezondheidszorg zijn bijzonder strikt. Heel wat vrouwen zijn dus toegewezen op private klinieken, waar een vruchtbaarheidsbehandeling al snel 500 tot 1.000 pond (tussen de 660 en 1320 euro) kost. Mannen die doneren mogen bovendien maar tien gezinnen helpen.

Mannen als Simon Watson bieden een optie naast de wet. Via Facebook vraagt de gulle schenker slechts 50 pond (66 euro) voor een donatie. Watson schat dat hij op deze manier al 800 kinderen verwekt heeft, maar dat is nog lang niet genoeg voor hem.

"Doorheen de jaren heb ik meer dan 800 kinderen verwekt en dat zijn slechts degene waar ik weet van heb. Elke week wordt er wel ergens een kind van me geboren, sommige weken zelfs meer. Zo heb ik ook al een paar tweelingen op de wereld gebracht. Over vier jaar hoop ik over de 1.000 te zitten", getuigt de Brit aan de BBC. "Sommige vrouwen zeggen dat ik dit gratis zou moeten doen, maar ik denk dat 50 pond voor het magische drankje geen slechte prijs is", aldus Watson.